Com Superar la Por

La por es una experiència universal, inclús l´insecte més diminut la sent, quan estem dins l´aigua i acostem el dit al cos suau i obert d´una anemona es tanca de forma automàtica.  No es res terrible el sentir por quan ens enfrontem a quelcom desconegut, tots els éssers vius fan el mateix de forma espontània forma part de ser vius, es una emoció que tots compartim.

Generalment els consells que ens donen sobre com véncer la por es endolcir-la, suavitzar-la, prendre una pastilla o distreure´ns amb una altre cosa perque desapareixi,  mai ningú ens diu que parem d´escapar-nos d´ella, rarament ens diuen d´apropar-nos o simplement estar-hi i familiaritzar-nos amb ella.

“Hi havia una vegada un guerrer al que el seu mestre li va demanar que lluites contra la por, ell no volia fer- ho, semblava massa agressiu; li feia massa por; semblava poc amistós, però el seu professor li va dir que ho havia de fer i li va donar les instruccions per la batalla. Quan el dia va arribar, l´estudiant guerrer es va posar a un canto i “la por” es va posar a l´altra. El guerrer se sentia molt petit i molt nervios en camvi la por semblava grandiosa, poderosa i colèrica. Els dos tenien les seves armes. Finalment el guerrer va anar cap a la por es va agenollar i li va fer 3 reverencies, llavors li va demanar amb veu temorosa “¿em dones permís per lluitar amb tu?” la por li va dir: “gràcies per ensenyar-me tant de respecte demanant-me  permís” el guerrer li va dir: “Sisplau, digua´m com et puc conquerir” La por li respongué: “les meves armes son que parlo de pressa i m´acosto molt a la teva cara, llavors et poso completament nervios i  creus i fas tot el que jo et dic, però si tu no fas res  del que et dic llavors jo no tinc cap poder sobre tu, pots escoltar-me i tenir-me respecte i inclús potser que et convenci, però si tu no fas el que jo et dic, no tinc poder sobre tu.” D`aquesta manera el guerrer va apendre a vèncer la por.

I així és com funciona hi ha cert respecte a la por, i al tenir certa comprensió de com les nostres emocions ens manipulen, aquesta comprensió ens ajuda a descobrir com incrementem el nostre dolor, la nostra confusió, i al fer-nos mal a nosaltres mateixos. Però degut a què tenim bondat, saviesa i intel-ligencia innates, podem parar de fer-nos mal a nosaltres mateixos i als demes. Degut al nostre grau d´alerta  veiem com els pensaments sorgeixen i degut a la comprensió ens ajudarà a no creure´ns els pensaments o deixar-nos portar per ells per tant no es produirà la cadena de pensaments que fan que les coses diminutes augmentin a grandioses.

El yoga, les técniques de relaxació i meditació ens poden ajudar a veure totes aquestes emocions com  observadors i sense reaccionar a elles de forma impulsiva. El resultat és que comencem a connectar amb la nostra agitació fonamental al igual que la nostre espaiositat fonamental creant tranquilitat a la nostra ment i al nostre cos.

“Com l´estela que deixen les aus al cel, tots els pensaments es desfan en l´espai”

Hi han també teràpies alternatives naturals com les “Flors de Bach” que han demostrat donar bons resultats per desbloquejar patrons psicològics que ens produeixen diferents estats mentals.

Nuria Romeu

nuriarinchen@yahoo.com

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s